Excellentie op de Faculteit Natuur & Techniek

Weg met de zesjescultuur. Dat vindt Den Haag, en ook het hoger onderwijs stimuleert talentvolle studenten om die talenten te gebruiken. Voor de Faculteit Natuur & Techniek van Hogeschool Utrecht maakte ik een boekje om studenten te inspireren.

De ingrediënten waarmee ik aan de slag mocht: interne notities over de eisen en aanvraagprocedures voor het excellentietraject (‘sterrensysteem’), én een aantal studenten die als voorbeeld kunnen dienen voor andere studenten die wat meer willen dan het reguliere bacherlorprogramma. Van studenten Life Sciences tot Bouwtechnische Bedrijfskunde, van (Technische) Informatica tot Werktuigbouwkunde: stuk voor stuk hadden ze een mooi verhaal te vertellen.

Projectleiding
Voor dit project werkte ik als redacteur en  tegelijkertijd als projectleider. Ik stuurde de fotograaf aan (Femke van den Heuvel maakte de prachtige foto’s) en onderhield de contacten met vormgever en drukker. In heel korte tijd wisten we zo een mooi boekje te produceren. Ik ben benieuwd hoeveel studenten uiteindelijk een excellentietraject gaan volgen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

60 + = 64

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.