Kennisnet

Kennisnet is het expertisecentrum voor scholen die ICT in het onderwijs willen gebruiken. Ik spring regelmatig in als (eind)redacteur voor notities en rapporten, werkte geruime tijd op de webredactie en schreef daarnaast een aantal artikelen en brochures.

Van sommige onderwerpen waarover ik schrijf klopt mijn hart een tikje sneller. Dat is het geval bij het thema onderwijs, en als het dan gaat over onderwijs op maat (waaraan ICT een belangrijke bijdrage kan leveren) dan vind ik het extra interessant. Mijn werk voor Kennisnet:

Redactie
Voor Kennisnet redigeerde ik een groot aantal rapporten en notities. Vaak is in de brontekst ieder woord juridisch afgewogen, bijvoorbeeld als het over privacyregels of andere wetgeving gaat. Ik werk die tekst om naar prettig leesbare kost, zonder de juridische inhoud geweld aan te doen.

Artikelen
Bijvoorbeeld: een artikel in het vakblad Schoolmanagement van oktober 2013, over ict-bekwaamheid. Hoe zorg je voor ict-bekwame docenten, en hoe borg je de professionalisering? Daarover interviewde ik een aantal managers en andere betrokken in mbo-instellingen en bij Kennisnet.

Brochures
Ik schreef een aantal brochures, zoals  Gepersonaliseerd leren en Gebruik de ict-leer-kracht van leerlingen, over de manier waarop leerlingenparticipatie kan bijdragen aan de ICT-ontwikkelingen binnen hun school. Ook redigeerde ik een brochure over de kansen die ICT kan bieden voor krimpscholen en een boekje over ICT en recht.

Webredactie
Geruime tijd verzorgde ik de hoofdredactie van de portal voor schoolleiders uit het voortgezet onderwijs. Ik schreef nieuwsberichten over actuele ontwikkelingen, bouwde aan dossiers over ICT-gerelateerde onderwerpen en liet een video maken over een school die met laptopklassen werkt.

 

 

 

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 2

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.