Portfolio

Ik heb de afgelopen jaren tientallen opdrachtgevers mogen helpen bij allerlei projecten. Hieronder een greep uit mijn portfolio.

Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht

Interne communicatie

Bij de faculteit Sociale Wetenschappen werken meer dan 1100 mensen, van hoogleraren tot ondersteunend personeel. Voor hen werk ik aan de interne communicatie. Ik schrijf de tweewekelijkse nieuwsbrief, maak die op (in Blinker) en schrijf tussendoor artikelen voor het intranet van de faculteit.

Webredactie Waternet

Webredactie Waternet

Het Amsterdamse waterbedrijf Waternet kreeg een nieuw website. Met een team redacteuren zorgde ik als eindredacteur voor de migratie van tekst en beeld. We herschreven honderden webpagina’s naar B1-taalniveau, letten op toegankelijkheid en verbeterden de vindbaarheid door zoekmachines (SEO).

AVS: Kader Primair

Kader Primair is het vakblad van de Algemene Vereniging Schoolleiders. Schoolleiders uit het funderend onderwijs vinden er actuele informatie en artikelen met diepgang. Iedere maand vind ik het weer een feest om zo’n artikel te mogen schrijven. Het geeft me de kans om mensen uit alle geledingen van het onderwijsveld te interviewen, en zo een onderwerp eens flink uit te diepen.

Stichting Reprorecht

Voor de auteursrechtenorganisatie Stichting Reprorecht doe ik afwisselend werk. Van redactie tot het verzorgen van een training bij de schrijfwijzer die ik ontwikkelde, van meedenken over communicatiestrategie tot het schrijven van scenario’s die de beleidsvorming ondersteunen. Voor de IFRRO-conferentie die de stichting in 2016 organiseerde, schreef ik de teksten voor een conferentiewebsite .

Kennisnet

Kennisnet is het expertisecentrum voor scholen die ICT in het onderwijs willen gebruiken. Ik werkte op de webredactie en schreef een aantal brochures.

PO-Raad

Podium is het digitale tijdschrift van de PO-Raad van en voor haar leden (schoolbesturen). De afgelopen maanden schreef ik voor Podium over passend onderwijs, inkoopbeleid en het belang van horizontale dialoog.

Lira Scenarioprijs

Om het jaar reikt de Stichting Literaire Rechten Auteurs (Lira) de Lira Scenarioprijs uit. In 2011 ging de prijs naar de scenarioschrijvers van het beste Nederlandse televisiedrama. Ik schreef mee aan het begeleidende boekje en verzorgde de eindredactie.

Werkvoorbeelden zien of vrijblijvend kennismaken?

Bel 06-183 73 225 of mail naar info@lisetteblankestijn.nl