Facility Services UvA en HvA 

vrouwen met roze zonnebrillen kussen

Facility Services

De Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam werken samen met één facilitaire dienst. Die zorgt voor schone gebouwen, post en veiligheid. Dat de onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten op orde zijn, dat studenten, docenten en onderzoekers er kunnen eten en drinken, dat er verantwoord wordt ingekocht... dit en meer is het werk van Facility Services. Enorm belangrijk voor wie aan de universiteit of hogeschool werkt of studeert. Dat vraagt om pakkende interne communicatie over deze onderwerpen. Intern hoort niet thuis op deze externe website, maar erover vertellen kan wél:

Van strategie naar praktijk

In 2021 bepaalde Facility Services een nieuwe strategische koers. Hoe zorg je ervoor dat dit geen document in de spreekwoordelijke la wordt? Door te laten zien hoe die koers leeft in dagelijkse acties en projecten. Ik interviewde allerlei mensen van de dienst voor een nieuwsbriefspecial hierover. 

Veilig werken

Door de coronapandemie hebben veel medewerkers vragen over hoe veilig het is om op de universiteit of hogeschool te werken. Hoe zit het met de ventilatie, waarmee moet ikzelf rekening houden? De intranetpagina's daarover waren uitgegroeid tot een doolhof. Ik kapte, snoeide, plaatste wat richtingaanwijzers en .... vond de uitweg! Een helder verhaal dat simpel vertelt hoe het werkt.